Werkwijze

Hoe gaat het in zijn werk bij Psy-OK, wat gaan we doen?

Een eerste afspraak maken

Je kunt telefonisch, per mail of het contactformulier een eerste afspraak maken. Wanneer ik bezig ben met behandeling kun je een bericht inspreken en bel ik je terug. Vaak dezelfde dag nog. Voor het maken van een afspraak heb je trouwens geen verwijzing van de huisarts nodig.

Het eerste gesprek

Nadat we een afspraak hebben gemaakt, volgt het eerste gesprek. Dit eerste gesprek is een intake. Het staat in het teken van kennismaken, bespreken wat er aan de hand is en welke aanpak we gaan kiezen.

Behandeling op maat

Vaak zijn de behandelingen maatwerk, waarbij elementen uit verschillende behandelingsvormen worden gecombineerd (dit heet eclectisch werken, mijn vrije vertaling is: use the best of different worlds). Op deze manier wordt de behandeling afgestemd op jouw wensen en behoeften. Hier een voorproefje van enkele door mij gebruikte methoden. Natuurlijk vertel ik je er graag veel meer over.

Aantal gesprekken

Helemaal precies valt vooraf niet te zeggen hoeveel gesprekken we gaan hebben. Over het algemeen volstaan vijf tot tien sessies om weer OK te zijn en het gewenste resultaat te hebben bereikt. Minder of meer kan ook. Dit is mede afhankelijk van je hulpvraag en motivatie. Wat ik je vooral gun, is dat je uiteindelijk tevreden bent over jouw traject.

Afzeggen van een afspraak

Soms is er een goede reden om niet te kunnen komen. Kosteloos annuleren/verzetten is mogelijk mits je dit uiterlijk 48 uur van tevoren bij voorkeur telefonisch of anders per mail doet. De annulering is geldig nadat je een bevestiging van tijdige annulering hebt ontvangen. Zeg je niet of binnen 48 uur voor onze afspraak af, dan wordt de afspraak in rekening gebracht.

Privacy

Wat jij en ik bespreken is vertrouwelijk, er wordt geen informatie met derden gedeeld. Ook niet met jouw verzekeraar. Alleen en uitsluitend wanneer jij daar schriftelijke toestemming voor geeft, kan er informatie aan derden worden verstrekt. Jouw privacy staat voorop bij Psy-OK.

Beroepscode

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en sta geregistreerd bij Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De NFG voorziet onder andere in een beroepscode, ethische code en een klachtenreglement. Ben je ontevreden over de behandeling of over mij? Dan nodig ik je van harte uit dit met mij te bespreken. Vind je dit lastig of ben je na dit gesprek nog niet tevreden, dan kun je contact opnemen met mijn beroepsvereniging. Meer informatie vind je hier.

Snel samen aan de slag
Ek yn it Frysk
Ma-Vr 9-21u
Psycholoog Leeuwarden

.

.

.
Fonteinland 11aangesloten bij: