Wat kost het

Wat kost een sessie en krijg ik een vergoeding van mijn ziektekostenverzekeraar?

Tarieven

  • Gesprekken duren 60 minuten en het tarief hiervoor is € 100,-. De intake mag tot 15 minuten langer duren. Daarvoor betaal je niks extra.
  • Wil je een keertje afwijken van de standaardtijd en een korter of juist een extra lang consult, bijvoorbeeld omdat je samen komt? Dat kan. Een 'speedconsult' duurt 45 minuten en kost € 85,- en een 'VIP consult' 90 minuten en kost € 150,-.
  • Telefonisch consult (30 minuten): € 50,-
  • 's Avonds vanaf 18.00 uur geldt een toeslag van € 20,
  • Tarief huisbezoek min. € 110,- + reistijd

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Afhankelijk van je hulpvraag, bij wie en hoe je bent verzekerd, is vanuit de aanvullende verzekering dikwijls een gedeeltelijke vergoeding van de kosten mogelijk. Informeer hier dan ook zeker naar bij jouw verzekeraar of sla de polisvoorwaarden er op na. Bij je zorgverzekeraar geef je aan dat Psy-OK is geregistreerd bij de NFG en koepelorganisatie RBCZ en dat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering gaat (alternatieve hulpverlening-psychosociale zorg). Een overzicht van de vergoedingen opgesteld door de NFG vind je hier.

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding. Klinkt dit als slecht nieuws? Toch hoeft dat niet zo te zijn. Normaliter ben je eerst je eigen risico verschuldigd voordat je vergoedingen vanuit de basisverzekering krijgt. Omdat de zorg van Psy-OK niet onder de basisverzekering valt, wordt je verplichte eigen risico van € 385,- (2018) niet aangesproken.

Bij Psy-OK krijg je bovendien meer voor je geld, omdat sessies een uur mogen duren ipv de gebruikelijke drie kwartier.

Andere mogelijkheden voor vergoeding

Kom je niet in aanmerking voor vergoeding? Dan lukt het heel soms via een coulanceverklaring bij de zorgverzekeraar alsnog een tegemoetkoming in de kosten te krijgen. Psy-OK kan jou een dergelijke verklaring verstrekken.

Werkgevers zijn soms bereid de kosten van behandeling te betalen.

Betaalwijze

Je betaalt aan het einde van elk gesprek via mobiel bankieren app op je telefoon. Mocht je die niet hebben, dan betaal je contant. Met de (digitale) factuur die je van me ontvangt, kun je indien van toepassing een declaratie indienen bij de zorgverzekeraar.

Afzeggen van een afspraak

Soms is er een goede reden om niet te kunnen komen. Kosteloos annuleren is dan mogelijk als je dit minimaal 48 uur van tevoren telefonisch doet. Zeg je niet of niet op tijd af, dan worden de kosten van de afspraak in rekening gebracht.

Snel samen aan de slag
Ook in het Fries
Ma-Vr 9-21u
Psycholoog Leeuwarden

.
06 23022724

.
info@psy-ok.nl

.
PC Hooftstraat 21Aaangesloten bij: