Trauma

Heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt of is er sprake van een belast verleden en kun je die nog niet hanteren? Vaak is er dan sprake van herbelevingen zoals nare dromen of beelden die zich opdringen die te maken hebben met de gebeurtenis. Misschien vermijd je plekken die je doen denken aan de gebeurtenis of probeer je nare gedachten weg te drukken. Vaak zijn mensen die een ingrijpende gebeurtenis niet goed hebben verwerkt ook prikkelbaar en heel alert.

EMDR kan dan een goede behandeling zijn. EMDR is de afkorting van eye movement desensitization and reprocessing. Terwijl je (een beeld van) de herinnering in gedachten neemt, word je tegelijkertijd afgeleid door vingerbewegingen of klikjes via een koptelefoon. Allerlei aspecten van de herinnering worden dan alsnog verwerkt en de emotionele lading die de gebeurtenis had, daalt daardoor.

Bij een enkelvoudig trauma (eenmalige gebeurtenis) volstaan vaak enkele sessies.

Afspraak maken bij Psy-OK

Wil je snel aan de slag? Dat kan! Een afspraak is op korte termijn mogelijk. Je kunt dit tijdens de openingstijden telefonisch regelen, via e-mail of het contactformulier. Mocht je mij telefonisch niet direct bereiken, spreek dan vooral een bericht in met je naam en telefoonnummer. Ik bel je zo spoedig mogelijk terug.

Snel samen aan de slag
Ek yn it Frysk
Ma-Vr 9-21u
Psycholoog Leeuwarden

.

.

.
Fonteinland 11aangesloten bij: